My Melody Kawaii

29 Ağustos 2012 Çarşamba

80'lerde Çocuk Olmak


İlk kitap yorumumdan merhabalar :)
80'lerde Çocuk Olmak kitabını dün itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Biraz uzun süreli okudum bu kitabı ama tamamen benden kaynaklı nedenlerlerdi bunlar. 80'lerde Çocuk Olmak kitabı 90 kadar yazarın biraraya gelmesiyle oluşmuş Yitikülke yayınları sayesinde okuyucuyla buluşmuş bir kitaptır. 88 doğumlu biri olarak 80'lerde neler yaşanmış bazen gülerek bazen de üzülerek okudum kitabı. 80'lerin büyük kısmını kaçırmış biri olarak bile çoğu hikayede kendimi buldum. Hatta ilk yazıda buldum :) Sevgili yazarımız Kadir Aydemir'in yazısında.. 

Bu kitap bana çocukluk hallerimi hatırlattı. Hatta bu sabah işe gelirken bir bahçede incir ağacı gördüm ve mutlu bir tebessüm geldi yüzüme. Çocuk olup dalmak istedim o ağaca :)
Her zaman söylerim 80'lerde doğan çocuklar özeldir diye. Hassas, büyümüşte küçülmüş çocuklardır. İşte bu kitapta o çocukların yaşadığı dönem anlatılıyor. Dönemin şarkıları, oynanan oyunlar, televizyonun tek kanallı siyah-beyaz olduğu zamanları, 1980 darbesinin çocuklar üzerindeki etkisi... Hepsi hepsi var bu kitapta.
Yukarıdaki fotoğrafta da kendi elceezlerimle yaptığım ayracım var :)
Sözün özü 80'lerde Çocuk Olmak kitabını çok sevdim, Çocukluğuma nostalji yaptım. Tavsiyemdir arkadaşlar..

2 yorum:

  1. merhaba!
    ben geldim
    =)
    sende uğra bi ara olur mu
    hadi sevgiyle kal...

    YanıtlaSil