My Melody Kawaii

10 Ekim 2012 Çarşamba

DIY - 3 - Bileklik Yapma

Bu aralar fena halde bilekliklere takmış durumdayım. Herkeste o güzel bileklikleri görüyorum renk renk çeşit çeşit.. Ee dedim ben de yapabilirim o yeteneği kendimde görüyorum :P ve hemen gittim gerekli malzemeleri aldım. Yapılışını da araştırdım, buldum.
Sonuç olarak bu iki bileklik çıktı ortaya.
Yaptığım bilekliklerde tek sorun makrome yapılan yerin dönmesi, düz durmuyor. Onun sebebi de sanırım ipin çeşidi. Farklı bir ip almışım.Birdahakine daha yumuşak bir çeşit alıcam. Dönme yapsa da ben sevdim görüntüsünü daha farklı oldu :) Sizce nasıl olmuş?
Not: Sevgili c&f butik 'in yorumunda yaptığı açıklamasıyla dönmenin sebebini öğrenmiş oldum. Meğersem ipin çeşidinden değilmiş ben tek taraflı düğüm atmışım ondanmiş. Yani bir sağdan bir soldan düğüm attığımızda dönme yapmıyormuş. Yapmak isteyenlerin bilgisine sunulur, bu bir düzeltmedir :)
 

Ayrıntılı bileklik yapımını anlatan görseller Ece'nin Moda Günlügü blogundan alıntıdır. Harika bir anlatımı var teşekkürler.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık cnm çok güzel olmuşlar..
    marifetli hatun senii öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  2. Vallahi sağolasın çok teşekkür ederim. Mükemmel olmuşllar ellerine sağlık. Ama ben yapamammmm çoook zoooorr..:))
    Güle güle kullan canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa kendine haksızlık yapma, yaparsın hiçbir zorluğu yok bir dene derim ben :) takıldığında yardımcı olurum her zaman

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım, bende de var malzemesi ama daha başlamadım bile. İlk fırsatta ben de yapayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yap tabi canım ve bizimle paylaş eminim harika olurlar :)

      Sil
  4. Çok güzel gözüküyor mutlaka denicem :))

    YanıtlaSil
  5. merhaba,bileklikleriniz dikkatimi çekti ve şöyle bi bakayım dedim.makrome ipi yaparken düz olmuyor demişsiniz,bence dönmeli olduğunda ayrı bir hava katıyor ama düz olmaması ipinden değil düğüm tekniğinizden kaynaklanıyor.hep aynı taraftan düğüm atarsanız dönmeli olur.ama bir sağdan bir soldan düğüm atarsanız düz olacaktır.böyle yazınca bira tuhaf oldu sanki ama umarım anlatabilmişimdir :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa cok teşekkür ederim demek ondan öyle dönüyor, cahillik başa bela işte naparsın :) ne demek istediğinizi anladım bir daha bir sağdan bir soldan düğüm yapıcam ve düzz olucak cok da kolay bir çözümmüş çok saolun:)

      Sil