My Melody Kawaii

3 Eylül 2012 Pazartesi

Babaanne Yasakları


Bütün yaşlılar aynı mıdır? Bilmiyorum ama benim babaannemden duyduğum yasaklar var. Her defasında söylemekten bıkmaz. İşte şunlar gibi:
Gece sakız çiğneme kızım, ölü eti yemiş gibi olur..
Hava karardıktan sonra çamaşır katlama kızım, kısmetin rasgitmez..
Gece tırnak kesilmez kızım, iyi değildir (Nesi kötüyse).
Gece ıslık çalma evladım, şeytanları toplarsın tepemize..
 
Tabi ben her defasında tersini yaparım. Ne hikmetse hepsi de gece için yapılan eylemler. Anlaşılan yaşlılarımız geceleri pek sevmiyor :)

6 yorum:

  1. çocukluğumda bu cümlelerin birebir aynısını ananemden duyar ve çok gülerdim.ne kadar saçma olduğunu o da anlamış olacak ki artık hiçbirini duymuyorum:))
    Bu arada blogun çok eğlenceli;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki anlamamakta ısrar ediyor hala her defasında söyler :) Onu öyle kabullendim napiim :)
      Blogumu beğenmene sevindim çok acemiyim daha :)

      Sil
  2. Emin olun tüm yaşlılar öyle :) Türkiyenin neresi olursa olsun aynı şeyleri düşünmüşler. Beninkiler rahmetli oldu, keşke yaşasalar da yine söyleseler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin :( yaşlıların yeri hiç doldurulamaz..

      Sil
  3. Ohooo biz gece çöp atamıyoruz mesela. Tırnak kesmeyi de anneannem türlü ruhani seylerle engellemeye calısamayacagını anlayıca izah etti işin gerceğini, eskiden mum veya gaz lambası varmıs. O dönemlerde gece tırnak kesilince sıcrarsa goremezlermiş. birilerine batar, etine girer veya miktop kapar diye gece tırnak kesilmez, ceset kesmiş gibi olur derlermiş. Sırf korkutmak için. Artık eleNNktriNNk oldugu için mahzuru yok bence ama hala gece çöp atılmaz, şeytan bıdıbıdı zımbırtılarını ben de anlamam. Mesela ekmegi bel hizasından aşağı koymaz. Koydurmaz. Gece çamaşır astırmaz, cuma temizlik yaptırmaz. Var da var yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tırnak kesmemenin açıklamasını ben de biliyordum ama Çöp atmama olayını yeni duyuyorum :) Cuma niye temizlik yapılmıyormuş yahuuu o da ilginç :)Mubarek gün ne güzel temiz pak oluyor ev işte ne güzel :) ayy ayy çok komikler ya :)

      Sil